dinsdag 21 april 2015

Falafel ballen

april

Soms doe je boodschappen en kan het gebeuren dat je kikkererwten hebt gekocht i.p.v. mais. En tja, kikkererwten op je wrap is nou ook niet helemaal een optie, dus wat doet men dan: op zoek naar een creatieve oplossing! Dus wij typen in op Google: "wat moet ik met mijn kikkererwten???" Er even niet bij stil gestaan dat we ons natuurlijk gewoon bevinden in HET land van de kikkererwtenspecialiteiten. Want waar anders dan in Israël, zie je de falafeltenten op elke hoek van de straat? En laat uitgerekend falafel gemaakt worden van kikkererwten. Boffen wij toch even van onze miskoop...

Let’s do it: home-made falafel ballen a la Baanbrekers.

Maar goed, als het recept dan gevonden is en de helft bevindt zich eigenlijk niet in huis, moet je creatief zijn. Ach, potjes met kruiden in het Baanbrekershuis genoeg, dus we gooien wat bij elkaar en zien wel wat het gaat worden. De pizza kruiden hebben vast voor dé extra taste gezorgd :-) want het smaakte alsof we ze zelf gekocht hadden!

Nu begrijpen we dat onze lezers vast staan te popelen om het recept en willen we dit natuurlijk graag met jullie delen. Helaas weten we eigenlijk al niet meer zo goed wat we er uiteindelijk allemaal in verwerkt hadden. Maar als je ongeveer de volgende ingrediënten even goed met elkaar pureert, kom je vast een heel eind: kikkererwten, ui, peterselie, koriander, pizzakruiden, bakpoeder… of hadden we er nou ook nog een ei door gedaan? In ieder geval, nadat je alles lekker hebt gepureerd tot een mooi mengsel, moet je het een aantal uur in de koelkast laten staan. (Waarom? Uuhm, dat had weer iets te maken met een of ander opstijfproces, toch?) Vervolgens de olie goed heet laten worden in de koekenpan en de balletjes aan weerszijden lekker bruin bakken. Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten